 
                
            1/3 чаша булгур
2 скилидки чесън
сокът от 3 лимона
1 китка мента
3 стръка магданоз
3 домата
3 стръка пресен лук
сол, черен пипер
зехтин
Табуле произхожда от планините в Сирия и Либия.  В арабския свят тази салата се сервира като предястие, поднесена на листа от маруля, предвестник на големия обяд, който следва.
Всяка салата Табуле се различава в зависимост от региона, където се прави.  Ливанската салата се различава от останалите по това, че има повече магдоноз.
Особеността на тази салата е в булгура - пшеничено зърно, което предварително е почистено, попарено, изсушено и счукано на зърна като половинки зърна ориз. Табуле е много здравословно ястие, както заради булгура, така и заради зеленчуците. Също така е много лесна за приготвяне. 
Поставете булгура в купа и го залейте с вряла вода. Той трябва да удвои размера си. В същото време нарежете на малки кубчета чесъна, лука и доматите. Сложете ги в купа за салата. Отцедете булгура и го добавете в купата. Ментата и магданоза нарежете на ситно и ги поставете в съда. Добавете сок от лимон, овкусете със сол и черен пипер на вкус. Сервирайте върху листа маруля. Салатата се сервира студена. 



 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








