Телешко по самоковски

вход през zajenata.bg
Телешко по самоковски
admin
Добавена от: admin
17766
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 грама крехко телешко месо
1 чашка олио
3 глави лук
4 скилидки че­сън
1 лъжица доматено пюре
1 лъжица брашно
сол
черен пипер
магданоз

Телешкото се измива добре, след което се подсушава и се реже на малки парченца. Месото се овалва в брашното и се пържи до зачервяване в нагорещената мазнина. Щом добие приятен червеникаво-кафяв цвят от всички страни, телешкото се прехвърля в отделен съд, за да се отцеди добре от мазнината. В същата мазнина се слагат нарязаните лук и чесън, добавя се размитото в малко вода доматено пюре. Месото се връща в тигана и се доливат 2 чаши топла вода. Подправя се на вкус със сол и черен пипер и се оставя да поври на умерен котлон около 40 мин, така че да остане почти на мазнина. Добавят се черният пипер и ситно нарязаният магданоз, след което котлонът се изклюва и ястието се оставя няколко минути, за да поеме добре вкусовете. 
Поднася се топло, с гар­нитура от картофено пюре или задушен ориз с масло.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft