Телешко с каперси и картофи

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешко с каперси и картофи
Телешко с каперси и картофи
admin
Добавена от: admin
6919
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици брашно
500 грама тънко нарязани телешки пържоли
20 грама масло
1 1/2 супена лъжица оцет от бяло вино
1 1/2 супени лъжици изцедени каперси
2 супени лъжици нарязан свеж магданоз
сол,прясно смлян черен пипер

Загрейте предварително подходящ тиган и добавете зехтина.
Междувременно смесете брашното със солта и черният пипер и оваляйте пържолките в сместа. Запържете на два интервала за по 2-3 минути, като обръщате докато всяка от страните стане златистокафява и добре опечена. Прехвърлете месото в подходящ съд.
В същият съд където сте пържили месото, добавете картофките под похлупак, докато се запекат и прехвърлете отново в подходящ съд.
В тигана добавете маслото и запържете на слаб огън до златист цвят, добавете оцета и най-накрая каперсите и отдръпнете от котлона.
Сервирайте в подходяща чиния месото полято със соса. Гарнирайте с картофките и поръсете обилно с магданоз, а може да изберете и гарнитура по Ваше желание - например свежа салата.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft