Телешко яхния с патладжани

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешко яхния с патладжани
Телешко яхния с патладжани
admin
Добавена от: admin
18827
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500-600 грама телешко месо
3-4 супени лъжици олио
3 патладжана
1 глава стар кромид лук
3 добре узрели домата
1 кафеена чашка брашно
сол, червен пипер и млян черен пипер на вкус
 

Патладжаните се обелват, нарязват се на кубчета, посоляват се и се оставят да постоят един час, за да се отцеди горчивия черен сок. През това време месото се нарязва на малки парчета, а лукът се почиства, измива и нарязва на ситно. Нарязаните лук и месо се запържват с малко мазнина, посоляват се, добавя се мъничко вода и се оставят да се задушат на тих огън до омекване на месото. Отцедените и измити патладжани се добавят към полусвареното месо, а когато ястието е почти готово, се добавят и доматите. Последно се слага размитото с малко студена вода предварително препечено брашно и ястието се оставя да поври, докато се сгъсти сосът и брашното вече не е сурово. Готовата яхния се овкусява със смлян черен пипер.
Поднася се по желание със сварен ориз или картофено пюре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft