Яхния от стар фасул с телешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Яхния от стар фасул с телешко
Яхния от стар фасул с телешко
admin
Добавена от: admin
25377
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 водни чаши фасул (или нахут)
400 гр. телешко месо (без кости)
1 морков
1 супена лъжица доматена салца или 2-3 домата
2 глави лук
3 супени лъжици олио
1 телешки бульон
1 чаена лъжица червен пипер
сол, джоджен, черен пипер - на вкус

Фасулът /нахутът/ се поставят във вода от вечерта. На другия ден водата се сменя и бобът се сварява /може и в тенджера под налягане, става по-бързо/. В отделен съд се слага мазнината и за около 10 минути се запържва месото, което предварително сме нарязали на малки парчета. Месото се изважда и в същата мазнина се задушават лукът и нарязаният на дребни кубчета морков. След това се прибавят доматите, червеният и черният пипер, солта, половин чаша вода. След като сместа заври, се прибавя месото и вече свареният фасул /нахут/, ако е необходимо се долива вода, колкото да покрие сместа. Вари се на слаб огън около 20 мин., след което се прибавя джодженът.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft