 
                
            
	1/4 чаша зехтин
	335 гр. гъст доматен сос
	2 скилидки чесън, счукан
	кората от 1 лимон
	1 ч.л. счукан червен пипер
	1/2 ч.л. сол
	420 гр. сирене рикота (извара)
	1 яйце
	1 чаша настъргана моцарела
	100 гр. краве сирене (фета), натрошено
	1връзка зелен лук, нарязан на дребно
	1 чаша нарязан спанак
	1 опаковка макарони във формата на мидички
	Напълнете тенджера с подсолена вода и оставете да заври. Сварете в нея макароните, без да ги разварявате (трябва да са ал-денте). Отцедете и оставете да изстинат. Поръсете дъното на тавичка за печене с размери 22х33 см. с лимоновата кора. В купа смесете рикотата, яйцето, моцарелата и кравето сирене. Прибавете спанака и половината от нарязания лук. Разбъркайте добре. Напълнете мидичките със спаначената смес и ги подредете върху тавичката.
	В тиган за сос смесете зехтина, доматения сос, чесъна, червения пипер и солта. Задушавайте сместа за около 1 минути и я излейте върху мидичките.
	Покрийте с фолио и печете около 20 минути. Отвийте и дозапечете за още 10 минути. Поръсете отгоре с останалия зелен лук. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








