Тесто за пица без месене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Пица
Тесто за пица без месене
Тесто за пица без месене
admin
Добавена от: admin
65198
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

7 1/2 чаши универсално брашно (1 кг) плюс още малко за оформянето
4 ч.л. фина морска сол
1/2 ч.л. активна суха мая
 

В дълбока купа разбийте брашното, солта и маята. Докато разбърквате с дървена лъжица, бавно прибавете 3 чаши от водата на стайна температура. Разбъркайте, докато се поеме добре. Бъркайте тестото внимателно с ръце и го оформете на груба топка. Прехвърлете го в голяма чиста купа. Покрийте с прозрачно фолио и сложете купата на непроветриво място. Оставете да втаса на стайна температура за 18 часа, докато повърхността се покрие с малки балончета и тестото удвои обема си. Прехвърлете го върху набрашнена работна повърхност и внимателно го оформете на четириъгълник. С нож разрежете тестото на 6 еднакви части. Обработвайте всяка част поотделно. Съберете четирите ъгъла на тестото към центъра, за да се оформят 4 гънки. Обърнете го с разрезите надолу и внимателно го събереет на топка. Поръсете тестото с брашно и поставете върху набрашнена работна повърхност или тавичка. Повторете с останалите 5 части от тестото. Покрийте тестото с прозрачно фолио или леко навлажнена кухненска кърпа. Оставете да почива 1 час.
Тестото може да приготвите до 3 дни преди използването му. Увийте всяка топка поотделно в прозрачно фолио и съхранявайте в хладилник. Когато ви потрябва, разопаковайте и оставете да почива на стайна температура, покрито с кърпа или фолио за 2-3 часа.
За да приготвите пица:
През последния час от почиването на тестото, пригответе фурната: сложете скарата на средна позиция във фурната и я загрейте на най-висока степен.
Обработвайки топките тесто една по една, поръсете тестото щедро с брашно и го поставете върху набрашнена повърхност. Внимателно оформете на диск с диаметър 25-30 см. 
Прехвърлете диска върху тава за печене. Покрийте с желаната плънка – например доматен сос, прясна моцарела, маслини, гъби и чушки. Изпечете пицата, докато долната част на коричката стане хрупкава, а повърхността започне да образува мехурчета – около 10 минути. Прехвърлете върху дъска, за да разрежете. Повторете процедурата с останалите топки тесто. 

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft