Тиквени хлебчета

вход през zajenata.bg
Тиквени хлебчета
admin
Добавена от: admin
5720
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

масло - 1 с.л., за тиквеното пюре
тиква - 350 г обелена и нарязана на малки кубчета
прясно мляко - 10 мл
сол - 1/4 ч.л.
индийско орехче - 1 щипка
брашно - 500 г бяло, за тестото
мая - 20 г прясна
захар - 1 ч.л или мед
вода - 100 мл
сол - 1 1/2 ч.л.
тиквени семки

Маслото се разтопява в дълбок тиган, добавя се тиквата и се задушава. Сипва се млякото и щом кипне, огънят се намалява. Задушава се около 10 мин или докато тиквата омекне. Подправя се със сол и индийско орехче. Тиквата се пюрира и се охлажда.

За тестото маята се разтваря в малко вода със захарта или меда. Отгоре се поръсва с малко брашно и се оставя да втаса за около 15 минути. Добавят се брашното, тиквеното пюре, малко от тиквените семки, сол. Сипва се и вода, за да се получи меко тесто.

Размесва се добре, покрива се с кърпа и се оставя да втаса около час или докато обемът на тестото се удвои. Втасалото тесто се премесва и се оформят малки кръгли хлебчета. Оставят се да втасат за около 1/2 час, а фурната се загрява на 200 градуса.

Хлебчетата се намазват с кашичка от брашно и вода, поръсват се с остатъка от тиквеното семе и се пекат в долната част на фурната на 200 градуса около 40 минути.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft