Френски хлебчета (Бриош)

вход през zajenata.bg
Френски хлебчета (Бриош)
admin
Добавена от: admin
40478
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г брашно
5 с л захар
4 с л топлo прясно мляко или вода
30 г прясна мая
или 10 г суха мая
250 г краве масло
5 яйца
1 ч л ванилия
щипка сол

1 жълтък
2 с л вода

Маята се разтваря в топлото мляко и се прибавя 100 г брашно.
Закваската се разбърква добре и се покрива.
Оставя се за 30-40 минути на топло място.
След това се прибавят пресятото брашно, мекото масло, захарта и леко разбитите яйца.
Меси се десетина минути или повече, докато тестото не се изглади и стане еластично.
Прехвърля се в намаслен съд с масло, покрива се с намаслен найлон.
Оставя се на топло да втаса за 1 час или докато не увеличи обема си двойно.
Втасалото тесто се разделя на количество формички (или за една голяма форма), като 1/4 от тестото се оставя встрани.
От тестото се оформят топки колкото яйце и се поставят в намаслени форми (тестото трябва да напълни формата на 2/3.
Във всяка топка се правят дупчици в средата.
От 1/4 тесто се оформят топчици колкото лешник и се заострят леко от едната страна.
Бодват се в дупчиците.
Покриват се и се оставят на топло за 20 минути.
Намазват се с разбития жълтък с вода и се поръсват с едра захар.
Пекат се в предварително загрята фурна на 190 С за 10-13 минути.
След което температурата се увеличава до 210-220 и се пекат още 5 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft