10 бързи рецепти с тиквички

вход през zajenata.bg
379665

Тиквички с бял сос

6-7 възможно по-дребни тиквички (в противен случай едрите се срязват на две през средата) Кайма – 400-500 грама Лук – една едра глава Ориз – 1 ч.ч. Моркови – 2 бр. Половин домат Копър Магданоз
Приготвяне:
Тиквичките се измиват добре, отрязват се „капачетата” в двата края и се издълбават. Не се белят. Вътрешността от тиквичките се нарязва на ситно.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в маслото (олиото), след което се добавят последователно каймата и оризът и се пържи докато добие стъклен вид. Прибавят се ситно нарязаните моркови и вътрешността на тиквичките, заедно с настъргания половин домат. Сместа се овкусява със сол, черен, червен пипер, магданоз и копър.

След като сместа се запържи, пълним тиквичките с нея и ги „запечатваме” от двете стани с брашно.

Запечете тиквичките в силна фурна за около 30 минути, докато получат розова коричка. Добавете вода в тавичката, за да не загорят. Ако е необходимо – доливайте.

Приготвяне на соса:
Запържете брашното в масло, като добавите водата, в която са се пекли тиквичките, щипка сол, чер пипер на вкус и една кафена чаша кисело мляко.
Бъркайте на бавен огън непрекъснато, за да не се получат бучки. Полейте тиквичките със соса и сервирайте топли.
 

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Ястия с тиквички
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft