Ястия от здравословната тайландска кухня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Тилапия в тайландски сос
102102

Тилапия в тайландски сос

* 4 филета тилапия
* 4 с.л. царевично брашно
* 2 с.л. олио
* 4 стръка зелен лук
* 2 скилидки чесън
* малко парче джинджифил
* 2 с.л. соев сос
* 1 с.л. кафява захар
* сокът на 1 бр. лимон
* 1 бр. лимон на резени за сервиране
* 1 червена люта чушка, нарязана
* шепа листа от босилек

Филетата се овалват в царевичното брашно и се изпържват в олиото за 2-3 минути от всяка страна, докато получат хрупкава коричка. Изваждат се от тигана и се оставят на топло. В същия съд, съвсем за кратко се запържват нарязаният на кръгчета лук, счуканият чесън и ситно накълцания джинджифил, след което се добавят соевия сос, захарта и лимоновия сок и се оставя сместа да се сгъсти до консистенцията на лек сироп. С получения сос се залива рибата, поръсва се с нарязана люта чушка и босилек и се поднася украсена с лимоновите резени.
 

1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
11 12
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft