Вкусни рецепти за Тирамису

вход през zajenata.bg
65274

Тирамису Маскарпоне

Продукти:

400 г Маскарпоне

4 яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
100 г пудра захар
2 с. л. коняк (Амарето, ром или Марсала)
250 мл силно кафе еспресо
1 опаковка бишкоти
2 ч. л. натурално какао
Приготвяне:

• Жълтъците се разбиват с пудра захар, докато не увеличат обема си 3-4 пъти.
• Прибавя се Маскарпонето и се размесва внимателно с дървена лъжица.
• Белтъците се разбиват на твърд сняг.
• Добавят се при Маскарпонето внимателно се разбъркват.
• В свареното кафе се прибавят 2 с. л. коняк (амарето или ром).
• Бишкотите се потапят една по една в кафеената смес и се нареждат една до друга.
• Отгоре се поставя един слой крем.
• Отгоре отново потопените бишкоти, крем.
• Най-горният слой трябва да бъде крем.
• Така наредените бишкоти се поставят в хладилника да престоят една нощ.
• Преди сервирането ТИРАМИСУТО се поръсва с какао. 

1 2
3
4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft