Вкусни рецепти за Тирамису

вход през zajenata.bg
65364

Тирамису с ягоди

Продукти:

24 бр бишкоти

KРЕМ

330 г сирене Маскарпоне
3 с. л. пудра захар
1 с. л. портокалов ликьор
(Кюрасо или друг ароматен ликьор)
360 мл готварска сметана (35 %)

ПЮРЕ

200 г (400 мл) ягоди
2 с. л. портокалов ликьор
(Кюрасо или друг ароматен ликьор)
50 г захар
60 мл портокалов сок

ЗА УКРАСА

какао на прах
шоколад
ягоди
Приготвяне:

Приготвяне на крема:

• В малка купа се смесват сиренето Маскарпоне, пудрата захар и 1 с. л. портокалов ликьор.
• Към тази смес се добавя разбитата с миксер сметана.

Приготвяне на пюрето:

• Ягодите се разбиват на пюре с пасатор или блендер, заедно с портокаловия ликьор, захарта и портокаловия сок.
• Пюрето се прехвърля в плитък съд.

Приготвяне на тирамисуто:

• Половината бисквити се потапят в ягодовото пюре и се нареждат на дъното на формата.
• Заливат се със 120 мл от пюрето и половината от сметановия крем.
• Същото се повтаря с останалите бисквити, пюре и крем, за да се получи втори пласт.
• Горният пласт се заравнява с шпатула (лопатка).
• Покрива се с фолио и се поставя в хладилник за 8-12 часа, за да се напоят бисквитите и да се стегне.
• Преди поднасянето ягодово тирамису се наръсва с какао и/или настърган шоколад, украсява се с ветрило от ягоди.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft