Вкусни рецепти за Тирамису

вход през zajenata.bg
65322

Тирамису с лешници

Продукти:

1 с. л. нескафе
3 с. л. фина захар
160 мл вряла вода
80 мл лешников сироп
125 мл готварска сметана
250 г сирене Маскарпоне
12 бр (240 г) бишкоти

25 г едро настърган тъмен шоколад
70 г едро накълцан изпечен лешник
Приготвяне:

• Нескафето и половината от захарта се разтварят в горещата вода.
• Прибавя се ликьорът и сместа се охлажда.
• Междувременно сметаната и останалата захар се разбиват на мек сняг.
• Прибавя се сиренето Маскарпоне и всичко се разбърква добре с дървена лъжица.
• Бишкотите се потапят в изстиналата кафеeна смес.
• Нареждат се в 2 литрова правоъгълна тава (форма) на един ред.
• Напръскват се с останалата кафеeна смес.
• Отгоре се разпределя кремообразната смес.
• Накрая се поръсват с лешници и шоколад.
• Лешниковото тирамису се поставя в хладилник да се охлади поне за 4 часа (най-добре за цяла нощ).

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft