Тирамису рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Тирамису с бишкоти и ликьор
164358

Тирамису с бишкоти и ликьор

бишкоти - 300 гр.
извара - 400 гр.
кисело мляко - 3 с.л.
прясно мляко - 3 с.л.
яйца - 4 бр.
пудра захар - 1 ч.ч.
ванилия - 1 бр.
кафе - 2 ч.ч.
ликьор - 80 гр.
какао - за поръсване

Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме с бъркалка.
Готовото за пиене кафе сипваме в по-голям съд заедно с ликьора.
В квадратна, правоъгълна, форма слагаме на дъното малко крем. Отгоре нареждаме 1/2 от бишкотите, които за кратко сме потопили в кафето с рома. Върху тях слагаме 1/2 от крема. Нареждаме останалите бишкоти, напоени с кафето.
Най-отгоре слагаме останалия крем, заглаждаме и поръсваме с какаото.
Оставяме в хладилника за около 12 часа.

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft