Тирамису рецепти

вход през zajenata.bg
164355

Тирамису с коняк

Маскарпоне - 400 гр.

Бишкоти - 1 опаковка
Кафе - 250 мл., може Еспресо
Яйца - 4 бр. - разделени жълтъци и белтъци
Коняк - 2 сл. мове и Амарето или Ром
Какато - 2 чл.
Пудра Захар - 100 гр.

Първо жълтъците се разбиват с пудрата захар докато не се уголемят 3-4 пъти от размера си. Добавя се Маскарпонето и се бърка внимателно.

Белтъците се разбиват на твърд сняг. След това се добавят и те при Маскарпонето внимателно и се разбъркват.

В приготвеното еспресо се добавя коняка или рома. Бишкотите се потапят една по една в кафената смес и се нареждат една до друга тавичката.

Над всеки ред бишкоти се поставя един ред крем. Отгоре отново потопените бишкоти и пак крем. Най-горният слой трябва да бъде от крем.

Направеният десерт се поставя в хладилника да престои една нощ. Преди сервиране се поръсват с какао и малко пудра захар. 

1 2 3 4
5
6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft