Торта Клавиши

вход през zajenata.bg
Торта Клавиши
admin
Добавена от: admin
15958
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тъмния блат:
6 яйца
6 супени лъжици захар
3 супени лъжици брашно
4 супени лъжици счукани орехи
1/2 бакпулвер
2 супени лъжици какао
За светлия блат:
5 яйца
5 супени лъжици захар
5 супени лъжици брашно
1/2 бакпулвер
За белия крем:
500 мл прясно мляко
5 супени лъжици захар
2 пудинг ванилия
2 супени лъжици брашно
150 гр. масло
1 бял млечен шоколад
За тъмния крем:
150 гр. захар
5-6 супени лъжици вода
100 гр. масло
100 гр. шоколад
150 гр. счукани орехи
За украса:
250 мл сметана
100 гр. шоколад
шоколадови стърготини

1. За тъмния блат разбийте яйцата със захарта, докато увеличат обема си тройно и сместа се уплътни, след което добавете останалите съставки (добре е да пресеете какаото). Печете върху хартия за печене в кръгла тава с диаметър 26 см на 200 градуса около 15 минути. Когато се изпече блатът, охладете и го разрежете, така че да получите два еднакви блата. 
2. За светлия блат разбийте яйцата със захарта по същия начин, след което добавете брашното и бакпулвера. Изпечете го в правоъгълна тава с размери 24х36 см, покрита с хартия за печене, на 200 градуса около 15 минути. Когато извадите блата от фурната, навийте го на руло с помощта на хартията за печене и го оставете да се охлажда. 
3. За белия крем отделете от млякото малко, колкото да се разтворят пудингът и брашното. Останалата част от млякото сложете на огъня да заври. Добавете пудинга и бъркайте на тих огън, докато се свари и сгъсти кремът. Оставете го да се охлади. Разбийте маслото на пяна, а шоколада настържете и когато се охлади кремът, ги смесете добре. 
4. За тъмния крем сложете захарта с водата да заврат, докато се разтопи захарта, след което добавете останалите съставки. като предварително разтопите маслото и шоколада, а след това добавите и орехите. Оставете крема да се охлажда. 
5. Сглобяването на тортата става по следния начин: върху първата половина на тъмния блат сложете половината от белия крем. Светлия блат намажете с тъмния крем, след това го нарежете на ивици с ширина 3-4 см. Първата лента навийте на руло и поставете в средата на тортата върху белия крем. Другите ленти навийте около рулото, което сте поставили в средата, така че всички ленти да покрият цяла торта. Над тази част поставяете останалата част от белия крем и покрийте всичко с втората половина от кафявия блат. 
6. Сложете шоколада на тих огън да се разтопи. Разбийте сметаната (заделете част от нея за украсата), но без да става на прекалено твърд сняг, добавете шоколада и продължете с разбиването. Намажете с този крем цялата торта. 
7. Украсете с останалата сметана и шоколадови трохи.

Забележка:

С белия крем може да покриете цялата торта, преди да я намажете със сметана. Преди рязане оставете да престои няколко часа, за да се смесят вкусовете и да може да се разреже добре.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft