Вкусен тутманик рецепти

вход през zajenata.bg
1728516

Тутманик без втасване

2/3 от кубче мая
1 ч. лъжица захар
1 ч. лъжица сол
4 яйца - отделям единият жълтък за намазване преди печенето
хладка вода около 220 мл. / една чаена чаша /
около 350 гр. сирене
около 170-180 гр. масло
малко по- малко от 1 кг. брашно, но си пригответе цял пакет.

В чашата с хладката вода прибавяме маята, захарта и малко брашно и разбъркваме на кашичка. Оставяме да шупне.
1. Към пресятото със солта брашно, добавяме леко разбитите яйца, маята, водата и замесваме тестото- не пресявайте целият пакет брашно, при мен тестото пое по- малко от 1 кг. .
2. Разточаме тестото на пласт с дебелина около 2см., като се опитваме да получим нещо като квадрат. Мажем с маслото и поръсваме с натрошеното сирене.
3. Започваме да сгъваме краищата докато сгънем като плик. Отново разточваме и отново намазваме с масло и прибавяме сирене. Това се повтаря 3 пъти.
4. Последният път не разточваме тестото, а го слагаме в тава със сгъната част надолу.
5. Разрязваме на малки парченца и мажем с жълтък. Слагаме да печем в незагрята предварително фурна. Печем само отдолу на 170 градуса около 30мин.. Трябва да го проверите дали е порозовяло отдолу и след това печем на грил около 10мин., докато хване хубава коричка. Тутманикът бухва докато се пече. 

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft