Тутманик по овчарски на Иван Звездев
    
    
     
                
            
                28 Февруари 2019
            
            
            14409
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    За тестото
500 г брашно
200 г краве сирене
200 г кисело мляко
3 яйца
100 мл олио
1 ч.л. сода бикарбонат
1 яйце за намазване
олио за намасляване
сол на вкус
Един малко по различен прочит на традиционният тутманик ни дава гуруто в кулинарството- Иван Звездев.
Пресяваме брашно. Счупваме 3 яйца и леко ги разбъркваме. Загасяваме сода бикарбонат в кисело мляко и прибавяме към яйцата. Наливаме олио и разбъркваме.
(196).jpg)
Посоляваме брашното, правим кладенче в центъра и прехвърляме сместа, докато разбъркваме. Омесваме тесто. Прибавяме сирене и го натрошаваме.
Намасляваме подходяща четвъртита керамична форма за печене с размери 20х20 см. Прехвърляме тестото и го разпределяме равномерно. Намазваме тутманика с разбито яйце. Печем 30-35 мин. във фурна, загрята на 200 градуса, споделиха колегите от zvezdev.com
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








