Усукани гевречета със сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Усукани гевречета със сирене
Усукани гевречета със сирене
admin
Добавена от: admin
9740
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. брашно
500 мл. прясно мляко
1/2 бакпулвер
1 кубче прясна мая (40 гр.)
4 супени лъжици захар
2 супени лъжици сол
4 яйца
250 мл олио
малко сусам

Маята се разтваря в 1 чаша топло мляко и се добавят захарта и 2 супени лъжици брашно, за да се получи каша. Оставя се да втаса. Втасалата мая се замесва с брашното, бакпулвера, яйцата, олиото, млякото, солта и останалата част от водата. Меси се хубаво, докато се получи гладко тесто, което се оставя на топло да втаса, докато удвои обема си. Разточва се на кора, която се нарязва на ленти с дебелина около 2,5 см. В средата на лентите се слага по малко натрошено сирене и внимателно краищата на тестото се затварят около плънката. Всяка лента се усуква няколко пъти и накрая краищата й се прикрепят и прищипват добре. Така оформените гевречета се слагат в тава за печене, намазват се с жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса, след това фурната се намалява на 200 градуса. 
Добър апетит !!!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft