Фазан в сметаново-лимонов сос
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            23648
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1 бр. млад фазан
	50 г масло
	1 глава кромид лук
	200 г сметана
	1 ч.л. (5 мл) лимонов сок
	черен пипер
	сол
Почистеният фазан се посолява, поръсва се с черен пипер и вътре се поставя парченце масло. Разтопява се масло в огнеупорен съд, прибавя се срязаната на две парчета глава лук, слага се фазанът с гърдите надолу, полива се със сгорещено масло и се пече половин час в слаба фурна. Фазанът се обръща, залива се със сметаната и се пече до омекване, като от време на време птицата се залива със соса. Лукът се изважда и към соса се прибавя лимоновият сок.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








