пилешко месо - фазан 200 гр.
	моркови - 20 гр.
	керевиз - 10 гр.
	магданоз - корени 10 гр.
	чушки - 1 бр.
	черен пипер
	червено вино - 20 мл. - може и бяло
	мас - 20 гр.
	сметана - 20 гр.
	сол
	Почистеният фазан, изкормен и добре измит, се разрязва на две по дължината на гръбнака. Вътрешността се натрива със ситно счукан черен пипер, мас и сол. Поставя се в тавичка заедно с морковите, корените от магданоз, черен пипер на зърна и мазнина. Залива се с виното и се задушава. Ако е необходимо, допълнително се долива малко вода.
	Когато месото омекне, сосът се разбърква с половината сметана. Фазанът се сервира в порцеланова чиния, залят с останалата сметана и соса от тавичката.
	Поднася се топъл с отделно приготвени гарнитури - пържени картофи, задушен грах и др.  

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








