Фина палачинкова торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Фина палачинкова торта
Фина палачинкова торта
admin
Добавена от: admin
135661
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За палачинките (за 30 палачинки):
6 с.л. масло (85 гр)
3 чаши прясно мляко (750 мл)
6 яйца
1 1/2 чаши брашно за торти (150 гр)
7 с.л. захар (100 гр)
щипка сол (1/4 ч.л.)

За ваниловия крем: (достатъчен за 2 торти от по 30 палачинки)
2 чаши прясно мляко (500 мл)
1 ч.л. ванилия
6 жълтъка
1/2 чаша захар (115 гр)
1/3 чаша нишесте, пресято (40 гр)
3 1/2 с.л. масло (50 гр)

За асемблиране:
царевично олио
2 чаши гъста сладкарска сметана (500 мл)

Може да приготвите сместа за палачинките и крема един ден предварително. За палачинките: запържете маслото в тигана, докато стане с лешников цвят и го оставете настрана. Загрейте млякото в тенджерка, докато запуши, след това го оставете настрана за 10 минути да се охлади. Разбийте яйцата, брашното, захарта и солта в купа. След това бавно прибавете горещото мляко и запърженото масло. Налейте сместа в съд с чучур, покрийте и оставете в хладилник за една нощ. (Може да направите тестото шоколадово - прибавете 25 гр. какао на 600 гр. тесто - прибавяйте палачинковата смес малко по малко към пресятото какао и разбъркайте).
За крема:
Сварете млякото с ванилията и оставете настрана за 10 минути. Подгответе голяма купа с лед и още една, по-малка купа за крема. Разбийте жълтъците, захарта и нишестето, после постепенно прибавете горещото мляко и сложете на силен котлон, докато заври. Разбивайте интензивно 1-2 минути, след това прекарайте крема през фино сито и го прехвърлете в приготвената купа. Сложете купата на ледена баня (в купата с лед), докато температурата на крема стигне 60 градуса. След това разбъркайте вътре маслото. Когато изстине напълно, покрийте крема и оставете в хладилник.
Разбийте сметаната, докато образува връхчета. Смесете я с охладения крем.
Асемблиране на тортата:
Извадете палачинковата смес на стайна температура. Загрейте тиган с диаметър около 23 см. Намажете леко повърхността с олио, след това сипете 3 с.л. от сместа и изпържете палачинка. От това количество тесто трябва да се получат около 20 палачинки. Прехвърлете готовите палачинки върху плато или тавичка. Прекарайте крема още веднъж през сито (цедка). Сложете 1 палачинка върху тортената чиния. С кухненска шпатула покрийте с тънък слой от крема. Покрийте с втора палачинка и повторете, докато свършат палачинките, като за най-горния слой запазите най-добре изглеждащата палачинка. Замразете за поне 2 часа. Извадете 10 минути преди да сервирате. Разрежете на парчета и поднесете с плодове, шоколадов сос или сладолед.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft