Френски омлет

вход през zajenata.bg
Френски омлет
admin
Добавена от: admin
23299
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

за 2 порции:

3 резена бекон
2 картофа
5 яйца
3 с л прясно мляко
1 с л ситно нарязан зелен лук
1 с л олио

сол
смлян черен пипер
 

Фурната се загрява на 180 С.
Беконът се нарязва на ивици с дебелина 2 см, а картофите на парчета с дебелина 2-3 см.
В огнеупорен тиган (подходящ и за фурна) се изпържва беконът до златист цвят и хрупкавост.
Изважда се и в отделената мазнина се изпържват картофите на среден огън за около 10 минути или до готовност.
Посоляват се и се подправят със смлян черен пипер на вкус.
Картофите се изваждат, а мазнината се изхвърля.
В купа се размесват добре яйцата, млякото, 1/4 ч л сол и 1/4 ч л смлян черен пипер.
В тиган се сипва 1 с л олио и се прибавя млечната смес.
Отгоре се нареждат беконът и картофите.
Накрая се поръсва със ситно нарязания зелен лук.
Тиганът се поставя във фурната за 8 минути или до готовност на яйцата. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft