Фритата а ла Фичо
26 Юли 2014
6624
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
8 яйца
50 мл кисело мляко
3 пиперки в различни цветове
пресен лук
200 гр. пушен бекон или сланина
сол и черен пипер на вкус
200 гр. козе сирене
Разбийте яйцата и добавете киселото мляко. Нарежете пиперките на парченца, а бекона и пресния лук - на ситно.
Сложете тигана да се загрее на котлона и добавете малко зехтин. Сложете вътре чушките и лука да се запържат леко, а след това добавете и запържете бекона. Посолете, добавете черен пипер и хубаво разбъркайте.
Щом зеленчуците се запържат добра, прехвърлете ги в тавичка. Добавете разбитите яйца и посолете отново. Натрошете 200 гр. козе сирене и поръсете върху яйцата.
Сложете фритатата в загрята на 200 градуса фурна на най- горната решетка да се запече около 15 минути. Поднесете я топла.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари