500 гр фузили (паста с формата на спирали)
	300 гр прясна сьомга филе (2 филии)
	4 супени лъжици зехтин
	сол и прясно смлян черен пипер
	100 гр грах (замразен)
	2 скилидки чесън (нарязани на ситно)
	2 стръка пресен лук (нарязани на ситно)
	кора на 2 лимона
	2 супени лъжици копър (нарязан)
	300 гр кисело мляко
	2 яйца (бити)
	Сварете пастата в подсолена вода за 5 минути, изплакнете под течаща студена вода и изцедете. Добавете към пастата малко зехтин, разбъркайте и оставете настрана.
	В голям тиган загрейте зехтин и запържете сьомгата в продължение на 3 минути от всяка страна. Когато стане светло кафява, добавете сол и пипер и я махнете от огъня. След като изстине, нарежете сьомгата на парчета и я разбъркайте в пастата, заедно с граха, чесъна, лука, настърганата кора от лимон и копър и изсипете сместа в тава. Загрейте фурната до 180 C. Разбъркайте киселото мляко с яйцата, докато стане гладко и изсипете върху пастата. Печете за около 20 минути, докато покафенее повърхността.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








