Хлебни кнедли (Semmelknödel)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Хлебни кнедли (Semmelknödel)
Хлебни кнедли (Semmelknödel)
admin
Добавена от: admin
25210
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 бр. кайзер питки (земели) - стари, сухи, поне от предния ден
500 мл прясно мляко
1/2 връзка магданоз
1 глава лук
1-2 ч.л. масло
3-4 бр. яйца
щипка прясно настъргано индийско орехче
сол
галета или брашно за сгъстяване

Нарязва се лукът на ситно и се задушава в мазнината до златисто. Магданозът се нарязва също на ситно, а хлябът на малки кубчета и всички продукти се разбъркват до получаване на плътно тесто за кнедли. Ако е малко рядко, може да се сгъсти с галета или брашно. Тестото се оставя да престои поне за 10 минути и след това от него се правят 8-12 кнедли които се пускат в слабо вряща подсолена вода и се варят 20 минути. Идеална гарнитура за печени меса със сосове.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft