Хляб с моркови в машина за хляб
	150 мл вода
	или прясно мляко
	120 г разтопено краве масло
	150 г ситно настъргани моркови
	2 ч. л. ванилова захар
	150 г захар
	10 г сол
	400 г брашно
	200 г счукани орехи
	4 г суха мая
	или 12 г прясна мая
	няколко капки бадемова есенция (по желание)
	или настъргана кора на един портокал (по желание)
	Приготвяне:
	• Маята се разтваря в топла вода (прясно мляко) и се добавя захарта.
	• Оставя се настрани за около 5-10 минути.
	• Пресява се брашното и се добавя маята, морковите, орехите, ваниловата захар, есенцията и маслото.
	• Омесва се еластично тесто, като накрая се добавя солта.
	• В намаслена купа се поставя тестото и се покрива.
	• Оставя се да втаса за 1 час.
	• Поставя се във форма за печене.
	• Пече се в предварително загрята фурна на 175 С на средно ниво около 50 минути.
	• Ако върха на хляба започне да прегаря се покрива с алуминиево фолио или силиконово килимче.
	• Сладкият хляб с моркови се поднася, нарязан на филии.
	• Всички продукти се поставят според указания ред в инструкциите към машината Ви.
	• Хлябът с моркови се пече на програмата "Сладък хляб" или "Френски хляб".  


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







