Хляб с пенливо вино
22 Декември 2011
3324
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 ч. ч. брашно
1 с. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
6 с. л. нарязани зелени подправки - магданоз, босилек, розмарин, мащерка
1 ч. л. смлян шарен пипер
2 с. л. нарязани зелени маслини
2 с. л. червена чушка, нарязана на ситно
1 ч. л. мед
400 мл сухо пенливо вино или газирана вода
2 с. л. тиквени семки
Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, солта, зелените подправки, пипера, маслините и чушката. Добавя се медът и постепенно се налива пенливото вино. Разбърква се с дървена лъжица.
Тестото се пече в намазана с масло или зехтин правоъгълна форма за кекс. Поръсва се с тиквените семки. Пече се в предварително загрята до 190° С фурна 40-50 мин., докато се зачерви добре. След като се изпече, се оставя за 5 мин. във формата, преди да се извади.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари