Хляб с пенливо вино

вход през zajenata.bg
Хляб с пенливо вино
admin
Добавена от: admin
3324
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 ч. ч. брашно
1 с. л. бакпулвер
1 ч. л. сол
6 с. л. нарязани зелени подправки - магданоз, босилек, розмарин, мащерка
1 ч. л. смлян шарен пипер
2 с. л. нарязани зелени маслини
2 с. л. червена чушка, нарязана на ситно
1 ч. л. мед
400 мл сухо пенливо вино или газирана вода
2 с. л. тиквени семки

Брашното се пресява и се смесва с бакпулвера, солта, зелените подправки, пипера, маслините и чушката. Добавя се медът и постепенно се налива пенливото вино. Разбърква се с дървена лъжица.
Тестото се пече в намазана с масло или зехтин правоъгълна форма за кекс. Поръсва се с тиквените семки. Пече се в предварително загрята до 190° С фурна 40-50 мин., докато се зачерви добре. След като се изпече, се оставя за 5 мин. във формата, преди да се извади.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft