Хляб със сусам и мак

вход през zajenata.bg
Хляб със сусам и мак
admin
Добавена от: admin
4248
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 ч. ч. брашно (тип 500)
1 ч. ч. брашно (тип 700)
1 ч. ч. пшеничени трици
1 пакетче мая
500 мл топло прясно мляко
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. захар
2 с. л. олио
сусам и маково семе за поръсване 

Брашната се пресяват в голяма купа, прибавят се пшеничените трици и се разбърква добре.

Към маята се прибавят 3–4 с. л. от брашнената смес и се разбърква. Сипва се 1 к. ч. от топлото прясно мляко, по щипка сол и захар и се оставя да шупне.

Брашнената смес се посолява, поставя се захарта, разбърква се и постепенно се слага шупналото тесто. След като тестото поеме брашното, се наливат олиото и останалото мляко. Бърка се до получаването на хомогенна смес, след това се меси. Тестото трябва да остане леко лепкаво. Добре е да се приготви допълнително 1 к. ч. брашно, от която се слага при месенето, ако е нужно.

Готовото тесто се поставя в правоъгълна форма и се оставя да втаса за около 30 минути. След като хлябът удвои обема си, се намазва с олио и се поръсва със сусам и маково семе. Пече се 30–40 минути в предварително загрята до температура 220 градуса фурна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft