Хрупкав пай с ревен

вход през zajenata.bg
Хрупкав пай с ревен
admin
Добавена от: admin
7062
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 опаковка маслено тесто (основа за пай)

За плънката:
3 1/2 чаши нарязан ревен (около 1 см. парченца, 750 гр. ненарязан)
1 опаковка от 450 гр. ягоди, почистени и нарязани на половинки (3 1/2 чаши)
1/2 чаша кафява захар
1/2 чаша бяла захар
1/4 чаша нишесте
1 ч.л. смляна канела
1 ч.л. настърган джинджифил
1 ч.л. портокалова кора
1/4 ч.л. сол
За хрупкавата поръска:
3/4 чаша брашно
1/2 чаша кафява захар
1/2 чаша масло
¼ чаша нарязани орехи

В малка купа смесете всички съставки за хрупкавата поръска, докато се получат трохи. Смесете в отделна купа всички съставки за плънката, докато се получи еднородна смес и се поемат всички сухи продукти. Леко намаслете кухненския плот. Разделете тестото на две. Оформете всяка половина на плосък кръг. Леко набрашнете точилката. Разточете тестото само в една посока, като обръщате тестото от време на време, за да не залепне за плота. Премерете тестото с формата за пай - трябва да е леко по-широко от диаметъра на формата. Прегънете оформения тестен кръг на две - така че да може да го повдигнете по-лесно. Поставете във формата, разгънете и притиснете добре към дъното и стените, така че да излиза извън ръбчетата. Накъдрете ръбчетата на тестото между пръстите си или с вилица. Напълнете пая с плънка, след това поръсете с хрупкавия топинг. Повторете с другата половина тесто. Изпечете за 50-55 минути, докато плънката стегне. Оставете пая да се охлади за 20-тина минути, преди да го поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft