Хрупкав плодов пай с лешници - нежен меланж от вкусове

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Хрупкав плодов пай с лешници - нежен меланж от вкусове
Хрупкав плодов пай с лешници - нежен меланж от вкусове
admin
Добавена от: admin
5727
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

300 гр. брашно 
100 гр. смлени лешници 
150 гр. захар 
1 ванилена захар 
180 гр. масло 
щипка сол 
150 гр. крема сирене 
150 гр. конфитюр от сливи и/или череши (вишни)

Първо разтопете маслото, а след това в в друг съд объркайте сухите съставки. Формата, в която ще печете пая, намажете с масло и поръсете с малко брашно.

Налейте разтопеното масло при сухите съставки като първо разбърквате с вилица, а след това на ръка омесете тестото с пръсти, така че да се получи пясъчна смес без бучки. Изсипете 2/3 от тестото във формата и разпределете с леко потупване на пръстите.

Смесете крема сиренето с ваниловата захар и разбийте, след което с лъжица разпределете сместа върху тестото във формата.

Сега с лъжица между купчинките сирене разпределете конфитюра.

Върху плънката поръсете останалата част от тестото, изравнете и изпечете пая в предварително загрята фурна до получаването на красив, хрупкава златиста коричка. Най-добре е да печете на 180 градуса в продължение на 35-40 минути, но това зависи от фурната, затова проверете готовността след около половин час.

Готовия пай покрийте и оставете да се охлади, след което го нарежете на парчета и поднесете.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft