Хрупкави и вкусни пилешки филенца рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Хрупкави панирани пилешки филета
361910

Хрупкави панирани пилешки филета

300 - 400 гр. пилешки гърди
200 гр. натурален царевичен корнфлейкс
1 яйце ( разбито)
сол
соев сос
щипка мащерка

Необходими продукти за соса:

кетчуп
майонеза

Начин на приготвяне:
Нарежете пилешките гърди на тънки филенца. Измийте ги и ги отцедете от водата добре. Посолете филенцата на вкус и добавете около 1-2 супени лъжици соев сос.
Оставете ги в хладилник да се охладят за около 1/2 час, като покриете съда, в който са филенцата, с фолио.

В кухненски блендер изсипете корнфлейкса, щипка сол и щипка мащерка. Смелете на едро корнфлейкса и го прехвърлете в плитка чиния.

В дълбока чиния разбийте яйцето. Извадете охладените филенца от хладилника. Всяко от филенцата първо потопете в яйце, а след това оваляйте добре в корнфлейкса.
Наредете филенцата в широка чиния и ги поставете във фризера за 5 минути.
Постелете със сладкарска хартия за печене дъното на правоъгълна тава. Наредете филенцата на разстояние едно от друго.
Печете в предварително загрята на 220 градуса фурна, около 10 минути или докато се зачервят добре. Обърнете филенцата от другата страна и печете още 5 минути.
Сервирайте още топли със сос, който може да приготвите като разбъркате заедно равни количества кетчуп и майонеза. 

1
2
3 4 5 6 7 8
Пилешки ястия
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft