Тези пирожки са перфектната комбинация от хрупкава коричка и кремообразен, богат пълнеж, който ще зарадва всички любители на вкусната храна.
Идеални са за семейни събирания или като междинна закуска. Тази рецепта ще се превърне в любима във вашия дом.
Хрупкави пирожки със салам и кашкавал
Продукти:
- 80 г масло
- 100 г брашно
- 500 мл прясно мляко
- сол на вкус
- смлян черен пипер на вкус
- ½ чаена лъжичка индийско орехче
- 50 г кашкавал или друг вид твърдо сирене
- 100 г шунка, нарязана на малки кубчета (може и салам по желание)
- яйце за намазване
- брашно за поръсване
- галета (трохи) за паниране
- растително масло за пържене
Приготвяне:
1. В тенджера на среден огън разтопете маслото. Добавете брашното и бъркайте, докато маслото се абсорбира напълно от брашното, като внимавате да не се образуват бучки.
2. Постепенно добавете млякото на няколко части, като бъркате непрекъснато с телена бъркалка, за да избегнете образуването на бучки. Подправете със сол, смлян черен пипер и индийско орехче.
3. Гответе сместа от 3 до 5 минути, докато се сгъсти, като бъркате непрекъснато.
4. Добавете кубчетата сирене и шунка, след което разбъркайте добре.
Снимка: YouTube
Прехвърлете сместа в малка тава за печене, покрийте със стреч фолио и оставете да се охлади в хладилник за около 30 минути.
5. След като сместа стегне, я нарежете на 10 до 12 равни парчета. Поръсете всяко парче с брашно, потопете в разбито яйце и накрая оваляйте в галета.
Снимка: YouTube
6. Загрейте растително масло на среден огън и пържете пирожките за 3 до 4 минути или докато станат златистокафяви.
Снимка: YouTube
7. След като се изпържат, поставете пирожките върху кухненска хартия, за да се отцеди излишното олио. Сервирайте топли.
Снимка: YouTube
Насладете се на тези вкусни пирошки с хрупкава коричка и кремообразен пълнеж!