Хрупкави пирожки със салам и кашкавал: Изсипвам плънката в тестото и става кремообразен разкош в хрустяща коричка

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Хрупкави пирожки със салам и кашкавал: Изсипвам плънката в тестото и става кремообразен разкош в хрустяща коричка
Хрупкави пирожки със салам и кашкавал: Изсипвам плънката в тестото и става кремообразен разкош в...
500
Източник: За Жената
Хрупкави пирожки със салам и кашкавал: Изсипвам плънката в тестото и става кремообразен разкош в хрустяща коричка
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези пирожки са перфектната комбинация от хрупкава коричка и кремообразен, богат пълнеж, който ще зарадва всички любители на вкусната храна.

Идеални са за семейни събирания или като междинна закуска. Тази рецепта ще се превърне в любима във вашия дом.

Пригответе ги с лекота и се насладете на неустоимия им вкус. Ето какво ви е необходимо за нашите Хрупкави пирожки със салам и кашкавал :

Хрупкави пирожки със салам и кашкавал

Продукти:

  • 80 г масло
  • 100 г брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • сол на вкус
  • смлян черен пипер на вкус
  • ½ чаена лъжичка индийско орехче
  • 50 г кашкавал или друг вид твърдо сирене
  • 100 г шунка, нарязана на малки кубчета (може и салам по желание)
  • яйце за намазване
  • брашно за поръсване
  • галета (трохи) за паниране
  • растително масло за пържене

Приготвяне:

1. В тенджера на среден огън разтопете маслото. Добавете брашното и бъркайте, докато маслото се абсорбира напълно от брашното, като внимавате да не се образуват бучки.

2. Постепенно добавете млякото на няколко части, като бъркате непрекъснато с телена бъркалка, за да избегнете образуването на бучки. Подправете със сол, смлян черен пипер и индийско орехче.

3. Гответе сместа от 3 до 5 минути, докато се сгъсти, като бъркате непрекъснато.

4. Добавете кубчетата сирене и шунка, след което разбъркайте добре.

плънка в тестото

Снимка: YouTube

Прехвърлете сместа в малка тава за печене, покрийте със стреч фолио и оставете да се охлади в хладилник за около 30 минути.

5. След като сместа стегне, я нарежете на 10 до 12 равни парчета. Поръсете всяко парче с брашно, потопете в разбито яйце и накрая оваляйте в галета.

приготвяне пирожки

Снимка: YouTube

6. Загрейте растително масло на среден огън и пържете пирожките за 3 до 4 минути или докато станат златистокафяви.

готови пирожки

Снимка: YouTube

7. След като се изпържат, поставете пирожките върху кухненска хартия, за да се отцеди излишното олио. Сервирайте топли.

пирожки със салам и кашкавал

Снимка: YouTube

Насладете се на тези вкусни пирошки с хрупкава коричка и кремообразен пълнеж!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft