Хумус с тиква

вход през zajenata.bg
Хумус с тиква
admin
Добавена от: admin
12155
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

малка тиква (около килограм)
сокът от 1 1/2 лимон
4 скилидки чесън, счукани с щипка сол
2 с.л. тахан
магданоз (по желание)

Нарежете тиквата заедно с кората на малки парченца. Сложете ги в дълбок тиган и добавете малко вода, така че ги покрие наполовина. Сложете тигана във фурната и печете на умерена температура (175 градуса) за 30 минути. Проверявайте готовността с вилица и извадете от фурната, когато тиквата омекне. Охладете леко и обелете.
Сложете тиквата в сито и отцедете много добре. Смачкайте я в кухненски робот или блендер. Счукайте чесъна и го смесете с лимоновия сок. Добавете тахана и разбъркайте добре. Прибавете сместа с тахана към тиквеното пюре. Отново разбийте с робота и опитайте на вкус - подправете при необходимост. Сложете в подходящ съд, поръсете със смлян кимион или накълцан магданоз.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft