Царска баклава с шоколад
    
    
    
                
            
                15 Декември 2014
            
            
            18498
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Всяка кора се пръска с разтопено масло, след това върху нея се поставя още една кора, отново се маже с масло и се покрива още една кора. Общо три кори една върху друга. Върху най-горната от трите кори се поставят три супени лъжици от плънката (ядки и шоколад) и кората се завива на руло. Така се прави с всички кори. Когато са подредени в тавата, се нарязват на парчетата, заливат се с разтопено масло и се поставят да се пекат на 200 градуса 20-30 минути. Когато е изпечена и охладена, баклавата се залива с горещ сироп.
Сиропът се прави като водата и захарта се кипнат и се добави сокът от един лимон. За плънката шоколадът се разтопява на слаб огън и се добавят орехите.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








