Рецепти за шкембе чорба

вход през zajenata.bg
269162

Шкембе чорба с агнешко

агнешко шкембе - 2 - 3 бр.

лук - 1 глава
брашно - 1 с. л.
масло - 2 с. л.
червен пипер - 1 ч. л.
яйца - 2 бр.
оцет - 2 - 3 с. л
чесън - 6 скилидки
сол
магданоз

Изчистваме и измиваме в студена вода агнешките шкембета и слагаме да се варят в 7 - 8 чаши подсолена вода. Когато шкембетата поомекнат напълно, изваждаме ги да се поохладят, а бульона прецеждаме.

Запържваме ситно нарязания лук и брашното в маслото, когато се позачерви лукът, прибавяме червения пипер, разреждаме запръжката с част от бульона и изсипваме в тенждерата.

Нарязваме шкембетата на дребно парчета, прибавяме ги към чорбата и варим още 10 - ина мин.

Застройваме с яйцата, оцет и счукания чесън. При поднасяне поръсваме в чинията по малко ситно нарязан магданоз.  

1
2 3 4 5 6 7
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft