Каква храна е полезна за мозъка по време на работа

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Шоколад: глюкоза и магнезий
24271
Шоколад: глюкоза и магнезий Червена и синя боровинка Изсушени кайсии Кофеин и антиоксиданти

Шоколад: глюкоза и магнезий

Разказите за чудесните свойства на шоколада далеч не са празни приказки, измислени от любителите на сладкото. В действителност кафявият десерт е ефикасно средство за повишение на интелектуалната активност. Глюкозата е единственият източник на енергия за нервните клетки - невроните. Нейният недостатък незабавно и съвсем не по добър начин се отразява върху ефективната работа на мозъка. За възстановяване на нивата ѝ в организма, при това в най-кратък срок, може да помогне шоколада. Допълнително благоприятно въздействие имат и какаовите зърна, които са богати на магнезий, а неговият дефицит изтощава кората на мозъка и понижава възможностите му.

Както е известно, шоколадът спомага и за изработката на серотонин от организма - биологично активно вещество, подобряващо настроението. А едва ли някой ще оспори, че бодростта и оптимистичната настройка са важни условия за успешна умствена работа. Освен това, учените са доказали, че ежедневната употреба на шоколад понижава риска от сърдечни заболявания.
Не се подвеждайте обаче! Казаното дотук се отнасяше до натуралния, тъмен шоколад . Млечният му събрат не се ползва с такъв здравословен ефект.

1 2 3
4
Здравни
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft