 
                
            
	1 средно голяма тиквичка, настъргана (1,5 чаша настъргана тиквичка)
	2 яйца, разбити
	¾ чаша масло (или фъстъчено масло)
	⅓ чаша мед
	¼ чаша какао
	2 с.л. кокосово брашно
	1 ч.л. екстракт ванилия
	1 ч.л. канела
	½ ч.л. бакпулвер
	½ ч.л. сода за хляб
	щипка сол
	Загрейте фурната на 180 градуса.
	Настържете тиквичката с кухненския робот или ренде. Отцедете ги добре в гевгир или ги изстискайте в кухненска кърпа. Трябва да са почти напълно сухи. Сложете тиквичките в купа с останалите продукти. С голяма лъжица объркайте добре, докато продуктите се смесят добре и се получи тъмен шоколадов цвят. Прехвърлете във форма или тавичка, предварително намазнена и набрашнена.
	Сложете във фурната и печете 25-35 минути, като проверявате със суха клечица. Оставете кекса да изстине, след което поднесете. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








