Шоколадов пудинг с ром
    
    
     
                
            
                 1 Ноември 2012
            
            
            10512
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	100 гр. шоколад
	1 с.л. пудра захар
	1.5 ч.ч. течна сметана с 30% масленост
	1 ч.ч. течна сметана с 20% масленост
Шоколадът се начупва на парчета и се слага в малка тенджерка с дебело дъно. Прибавя се сметаната с 20% масленост и тенджерата се загрява върху котлон на ниска температура. Бърка се, докато шоколадът се разтопи и се образува гладка консистенция. Сваля се от котлона, прибавя се ромът и се оставя да се охлади. Сметаната с 30% масленост се разбива с електрически миксер, докато започне да се втвърдява. Прибавя се шоколадовата смес и внимателно се разбъркват. Кремът се разпределя в 6 стъклени чаши. Охлаждат се в хладилник за 1-2 часа.
Украсата е според вкуса и фантазията ви!
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








