Шоколадов сладкиш After Eight - без брашно и с дъх на мента
18 Ноември 2015
9907
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Мекичък и свеж сладкиш, който се топи в устата. Горещо препоръчваме за всички любители на шоколадово-ментовия вкус!
4 жълтъка се разбиват със 100 гр. захар. Отделно се разтопяват на водна баня 100 гр. шоколад с 50 грама масло и ситно нарязаните 20-тина листенца прясна мента. След като хубаво се разбият жълтъците, се добавят шоколадът и маслото, 1 супена лъжица какао, 1 ванилия и 1 чаена лъжичка екстракт от мента.
Отделно се разбиват 4 белтъка на твърд сняг. Белтъците се добавят към жълтъците и се разбърква бавно с лъжица, за да се хомогенизира сместа, без да спадне обемът й. Прехвърля се в малка тавичка, намазана с масло, и се пече в предварително загрята фурна на 160 градуса около 40 мин. Оставя се хубаво да изстине преди нарязване.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари