Шоколадов сладкиш без брашно

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Шоколадов сладкиш без брашно
Шоколадов сладкиш без брашно
admin
Добавена от: admin
64562
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

110 гр. черен или полусладък шоколад, нарязан на малки еднакви парченца (съдържание на какао около 60%)

1/2 чаша масло

3/4 чаша захар (фина)

3 големи яйца

1 1/2 ч.л. екстракт ванилия

1/2 чаша качествено какао

1/2 ч.л. (леко препълнена) канела

1/4 ч.л. смлян лют пипер (по желание)

1 ч.л. кафе на прах

Загрейте фурната на 180 градуса. Покрийте дъното и стените на тортена форма с диаметър около 20 см. с хартия за печене и леко намазнете хартията с масло.

В малка купа сложете какаото, канелата, кафето и лютия пипер (ако ползвате). Разбъркайте ги много добре, докато се смесят, след което оставете настрана. В друга малка купа сложете шоколада и маслото и ги разтопете до гладка и лъскава смес (в микровълновата фурна или на водна баня).

Излейте топлата шоколадова смес в средно голяма купа заедно със захарта и разбийте добре. Продължавайки да разбивате, добавете едно по едно яйцата, като изчаквате всяко да се поеме напълно, преди да добавите следващото. Прибавете ванилията. Пресейте какаовата смес върху шоколадовата и отново разбийте, докато добре се смесят. Излейте полученото тесто в приготвената тавичка и печете за около 20-25 минути (проверете готовността със суха клечица). Оставете готовия сладкиш да изстине 5 минути, след което прокарайте остър нож по стените на формата и освободете върху тортена чиния. Оставете го да изстине напълно, преди да сервирате.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft