 
                
            
	За тестото:
	175 г брашно
	115 г масло
	25 г пудра захар
	2 с.л. какао
	1 щип. сол
	1 с.л. вода
	За крема:
	225 г пудра захар
	6 яйца
	175 мл. лимонов сок
	3 с.л. лимонова кора
	175 мл. течна сметана
	За декорация (по желание):
	25 г шоколад
Време: 120 минути
Форма за торта с подвижен ринг или кръгла тавичка с диаметър 25 см се намазва с масло. Приготвя се тестото. Брашното (175 г), пудрата захар (25 г), какаото (2 с.л.) и солта (1 щип.) се смесват в купа и се разбъркват добре. Маслото (115 г) и водата (1 с.л.) се поставят в малка тенджерка и се загряват на котлона на ниска температура. Щом маслото се разтопи, се добавят сухите смесени продукти. Всичко се разбърква много добре, докато се получи гладко тесто. То се разточва и се поставя внимателно в тавичката, като целта е то да покрие както дъното, така и ръбовете на съда. Оставя се настрани. През това време се приготвя лимоновият крем. Пудрата захар (225 г) и яйцата (6 бр) се разбиват, докато захарта напълно се разтвори. Добавя се настърганата лимонова кора (3 с.л.), прясно изцеденият лимонов сок (175 мл.) и сметаната (175 мл.). Разбива се до получаването на гладка смес. Опитва се на вкус и при необходимост се добавя още захар или още лимонов сок. Фурната се загрява до 190 градуса. Щом достигне тази температура, лимоновата смес се изсипва внимателно върху какаовото тесто във формата и тартата се пече около 25-30 минути, докато се сгъсти крема. След това се изважда от фурната и се оставя напълно да се охлади. Декорира се с настърган шоколад (25 г) и десертът се разрязва на парчета след като е престоял известно време в хладилника.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








