Шоколадови торти рецепти

вход през zajenata.bg
243632
Шоколадова торта

Шоколадова торта

ЗА БЛАТА

яйца - 5 броя, за блата
брашно - 5 с.л.
захар - 5 с.л.
бакпулвер - 10 г
какао - 2 с.л.
шоколад - 100 г черен
ЗА КРЕМА
сметана - 500 мл сладкарска, за заливката
кувертюр - 500 г шоколадов
захар - 200 г
масло - 125 г
ЗА КАРАМЕЛА
захар - 500 г, за карамела
сметана - 200 мл сладкарска
масло - 1 с.л.
орехи - 200 г едро натрошени

За да приготвите шоколадова заливка, кипнете в съд на котлона сметаната и захарта и добавете натрошения шоколадов кувертюр и маслото. Оставете заливката да се охлади.

За карамелената заливка карамелизирайте захарта в тенджерка и прибавете сметаната и маслото.

За пандишпановия блат най-напред отделете жълтъците и белтъците на яйцата и разбийте белтъците на сняг. Жълтъците разбийте със захарта до пухкав крем и внимателно разбъркайте с белтъците към тях.

Смесете какаото и пресятото брашно и го добавете към яйчната смес, като разбърквате внимателно и бавно. При непрекъснато бъркане добавете разтопения шоколадов кувертюр.

Готовата смес сипете в застлана с намазнена хартия за печене тава с размери 35х25 см. Сложете блата да се изпече за около 10-15 минути в предварително загрята на 180-190 градуса фурна.

След като шоколадовия блат изстине, отделете хартията и разрежете блата на 2 части. Сложете 1 блат в подходящ поднос, а другият нарежете на малки кубчета.

Долния блат намажете с шоколада, а отгоре разпределете нарязаните кубчета и едро натрошени орехови ядки. Полейте шоколадовата торта с карамелената заливка и оставете в хладилник за 2 часа преди да поднесете. 

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft