Шоколадови торти рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Шоколадова торта с орехи
243671

Шоколадова торта с орехи

ЗА БЛАТА

яйца - 4 броя
краве масло - 125 г меко
олио - 1/4 ч.ч.
орехи - 50 г
прясно мляко - 1 ч.ч.
кафе - 1/2 ч.ч. шварц или еспресо
захар - 1 и 1/2 ч.ч.
брашно - 1 и 3/4 ч.ч.
какао - 1/2 ч.ч.
сода - 1 ч.л. бикарбонат
бакпулвер - 1 ч.л.
сол - 1 щипка
ванилия
ЗА КРЕМА
шоколад - 400 г течен
масло - 60 грама краве
сметана - 3/4 ч.ч. течна

Разбийте маслото с олиото и захарта и добавете яйцата. Разбийте на гладък крем и постепенно добавете смлените съвсем фино орехи, прясното мляко със силното кафе, пресятото брашно, какаото, шипка сол, набухвателите и ванилията.

Разбийте сместа до хомогенизиране. Разделете я на 2 части. Всяка част изпечете във форма с отлепящи се страни в загряна на 180 градуса фурна. Към края проверете с клечка дали блатовете са готови. Оставете ги да изстинат напълно и ги разрежете на общо 4 блата.

За крема разтопете всичко продукти в съд на водна баня. Бъркайте до хомогенност и оставете крема напълно да изстине. Съединете блатовете с крема и отгоре намажете цялата торта с крема. Оставете за 1 нощ в хладилник преди да поднесете.  

1
2 3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft