Вкуснички рецепти за сладкиши с ябълки

вход през zajenata.bg
1022044

Ябълков пай

5-6 ябълки, около 1 - 1,5 кг
4 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ч.л. канела 1бр ванилия
1/2 ч.ч.нарязани орехи
1 пак.125 гр чисто масло или маргарин
40-50 гр пудра захар(за поръсване)

Начин на приготвяне:
Почистете и обелете ябълките. Нарежете ги на филийки. В средно голяма тавичка (около 30 см.) нарежете 1/2 от маслото като го разпределите равномерно на дъното на тавичката. Върху него наредете нарязаните ябълки. Разбийте яйчената смес със захарта, прибавете сместа от брашно, бакпулвер, канела и ванилия.Изсирете я върху ябълките и загладете с шпатулка или нож. Върху нея поръсете орехите и нарежете останалото масло. Не се притеснявайте за маслото, то се стопява и приятно овкусява сладкиша. Пече се около 30 мин в предварително загрята до 180-200 гр фурна. Изважда се, оставя се малко да поизстине и се поръсва по желание с пудра захар.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Сладкиши с ябълки
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft