Ябълков сладкиш с карамел
	3 яйца
	- 1 1/2 ч.ч. захар
	- 1 1/2 ч.ч. брашно
	- 1 ч.л. бакпулвер
	- 1/2 пакетче краве масло
	- настъргана кора от лимон
	- канела
	- люспи от бадеми
	- 2-3 ябълки или плод от компот
	Начин на приготвяне:
	В тавичка се смесва маслото и едната чаша захар. Слага се във фурната да се карамелизира леко сместа. Отгоре се поръсва с малко канела и малко настъргана кора от лимона. Нареждат се нарязаните плодове/по принцип рецептата е с плодове от компот*праскови, но аз я направих с пресни ябълки. майка ми я прави винаги с компот и сиропира с компота/. Разбиват се с миксер яйцата, останалата захар, брашното, бакпулвера и останалата част от настъргана лимонена кора.
	Пече се на 220 градуса.
	Като се извади се обръща и се сиропира със сока от компота, но аз изсипах още горещия останал карамел по тавата и го долях с малко водичка и изцеден ябълков сок. Сиропирах с тази смес. Отгоре поръсих с канела и бадеми. Стана страхотно с ябълките.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







