Яйца на очи в палачинки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Яйца на очи в палачинки
Яйца на очи в палачинки
admin
Добавена от: admin
10772
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 чаша брашно 
1 чаена лъжичка захар 
яйца 
¼ чаена лъжичка сол
1 ½ чаша прясно мляко
3 супени лъжици разтопено масло 
За плънката:
9 парчета шунка (тънко нарязана)
яйца
пресен магданоз

Смесете брашното, захарта, солта, млякото, разтопеното масло и четирите яйца. С миксер разбийте няколко минути.
Намажете тиган за палачинки с масло и го сложете на умерен огън. От тестото изпържете палачинки.
Междувременно загрейте фурната на 175 градуса. Подредете палачинките върху тава, покрита с хартия за печене.
Във всяка палачинка поставете парче шунка и внимателно счупете по едно яйце в средата. Сгънете ръбовете на палачинките, така че да се оформи квадрат, но без да покрива яйцето. Посолете и поръсете с черен пипер. Печете около 12 минути в загрятата фурна.

Украсете с пресен нарязан магданоз и поднесете веднага.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft