Яйчени пиленца

вход през zajenata.bg
Яйчени пиленца
admin
Добавена от: admin
37468
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

твърдо сварени яйца, охладени и обелени

майонеза

кисели краставички

маслини, нарязани на малки парчета (ще ги използвате за очи)

моркови, нарязани на триъгълници (за клюна)

сол, черен пипер

Внимателно изрежете тънко парче от единия край на яйцето, но внимавайте да не отрязвате жълтъка. Така яйцето ще стои изправено върху отрязаната част.
Отрежете една трета от другата страна на яйцето. 

С малка лъжичка издълбайте жълтъка и го поставете в малка купа. Смесете жълтъка с малко майонеза, нарязани кисели краставички, сол и черен пипер на вкус. Започнете с по-малко от съставките, и след това добавяйте, докато се получи желаният вкус. 

С чаена лъжичка напълнете отново белтъците с жълтъчния крем, като оформите купчина на върха им - тя ще бъде главичката на пилето. 

Внимателно поставете две маслини за очи и парченце морков за клюн. 

След това поставете малкото парче белтък за шапка и ще получите сладко яйце - пиленце. 

Повторете процедурата с останалите яйца.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft