1 Април 2012
533632
Хрупкави пай-бюреци ЗАКУСКА
Пантофки изненада ЗАКУСКА
Бърза топла закуска с франзела ЗАКУСКА
Кавърма с гъби в гювеч ОБЯД
Сръбска плескавица ОБЯД
Огретен с картофи и сирене ОБЯД
Бърза скумрия с домати ВЕЧЕРЯ
Яхния с картофи, грах и тиквички ВЕЧЕРЯ
Постен Манастирски гювеч ВЕЧЕРЯ
Яхния с картофи, грах и тиквички ВЕЧЕРЯ
500 г тиквички
1 ч.ч. грах (пресен, замразен или от консерва)
1 бр. морков
2-3 бр. картофи
2 бр. пресни домати (или от консерва)
2-3 глави лук (или пресен)
5 с.л. олио
1 с.л. препечено брашно
сол или кубче бульон
по няколко стръка копър и магданоз
Тиквичките и картофите се нарязват на кубчета. Моркова и доматите се настъргват на едро ренде. Ситно нарязания лук се задушава в сгорещеното олио. Във вряща вода, колкото да ги покрие, се слагат тиквичките, морковите, картофите и граха. Когато са полусварени, се прибавят солта (кубчето бульон), лука и доматите. След като зеленчуците омекнат, се добавя размитото в малко студена вода препечено брашно и ястието се доварява. Отстранява се от огъня и се поръсва със ситно нарязаните магданоз и копър.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за кожата
Съвети за косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари